De Horeca Vakschool Rotterdam is een kleinschalige school waar leren door te doen centraal staat. Leerlingen krijgen de ruimte om hun talenten te ontdekken, zich te ontwikkelen en te groeien, zowel binnen als buiten de school.
De HVSR is een overzichtelijke school met kleine klassen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en wordt elke leerling gezien. Docenten kennen hun leerlingen goed en kunnen daardoor beter begeleiden bij het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling. De sfeer op school is vertrouwd, betrokken en gastvrij.
Ons onderwijs kent een goede afwisseling tussen de theorie en praktijk. Leerlingen leren niet alleen uit boeken, maar vooral door te ervaren en te doen. We werken met echte gasten waardoor omgangsvormen en omgangsnormen veel aandacht krijgen. De levensechte situaties die we creëren in het restaurant, de keuken en de bakkerij maken ons onderwijs betekenisvol.
Leren gebeurt niet alleen binnen de schoolmuren. Door stages, projecten en samenwerkingen met bedrijven en organisaties in de stad, doen leerlingen ook buiten de school praktijkervaring op. Zo maken leerlingen kennis met een diverse omgeving en leren zij zich hierin aan te passen.
Naast vakkennis krijgen leerlingen ook de kans om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Deze Skills for life, zoals samenwerken, plannen, presenteren, omgaan met anderen en verantwoordelijkheid nemen, helpen niet alleen op school, maar ook in de toekomst. Met deze vaardigheden zijn leerlingen goed voorbereid op elke vervolgopleiding en op hun rol in de samenleving.
Na het behalen van een diploma aan de Horeca Vakschool Rotterdam kunnen leerlingen doorstromen naar een mbo-opleiding in de horeca, bakkerij, evenementenorganisatie of hospitality. Door de brede basis die op school wordt gelegd, zijn leerlingen echter ook goed voorbereid op andere mbo-richtingen. De HVSR biedt daarmee niet alleen vakmanschap, maar ook een stevige basis voor elke toekomst.