Skills for life!

Vanaf nu eet je altijd lekker!

Je leert zelf de lekkerste maaltijden te bereiden, voor jezelf en voor een ander.

We maken ons sterk voor onze leerlingen. Dat doen we door de hoge kwaliteit van ons onderwijs. Door elke leerling te kennen en te coachen. Door de goede sfeer op school. We stimuleren onze leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Die rake mix van structuur, heldere regels, samenwerken en enthousiasme werkt: we hebben een slagingspercentage van meer dan 95%!

Aandacht voor jou

Je leert bij ons alle skills die nodig zijn voor een succesvolle toekomst. En dat is natuurlijk meer dan alleen praktijklessen. Als jij hier straks klaar bent, ben je ook een kei in Nederlands, Engels en Wiskunde (basisvakken), snap je ICT en beheers je sociale vaardigheden als de beste.

Aandacht voor jou. Heldere regels. Duidelijke structuren. Dat vinden we het allerbelangrijkste. Je klas houden we daarom klein en overzichtelijk. Dat geeft onze leraren de ruimte om jou goed te coachen en je te stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Deze manier van lesgeven werkt: ons slagingspercentage is hoger dan 95%!

Goed om te weten ook: we zijn een Gezonde School en een Veilige School. In onze kantine vind je bijvoorbeeld veel gezonde producten en je krijgt les in voeding en gezondheid. We zijn natuurlijk een rookvrije school en we geven voorlichting over roken, alcohol, drugs en seks. En pesten en discriminatie: dat pikken we niet!

Dit kun je worden!

Bij ons kun je kiezen uit drie richtingen: Koken, Bakken of Recreatie. Vanaf het eerste jaar krijg je les in alle richtingen en ga je aan de slag in onze keuken, bakkerij en het restaurant. Aan het eind van je derde jaar kies je voor het profiel dat het beste bij jou past en ga je specialiseren. Als je je diploma hebt gehaald aan het eind van vierde jaar kun je eventueel versneld een aansluitende MBO-opleiding doen. Overigens kan je met het diploma VMBO basis- Kader of TL alle andere richtingen op het MBO kiezen. Je hebt dan in ieder geval bovengenoemde skills in je bagage!

Je leert bij ons een prachtig vak en krijgt veel praktijklessen. Je oefent de fijne kneepjes bijvoorbeeld in ons schoolrestaurant.

Koken

Jij laat familie en vrienden graag genieten van je kookkunsten. Je werkt goed samen in een team en weet van aanpakken, ook ’s avonds laat. De opleiding Koken past helemaal bij jou.

Je leert hoe je het gasten naar de zin maakt. Je specialiseert je in kennis over ingrediënten, voeding, dranken, serveertechnieken en het samenstellen van menu’s. Je wordt getraind in zelfstandig werken, initiatief nemen en sociale en commerciële vaardigheden. Een vliegende start voor een carrière in de horeca of foodindustrie.

Bakken

Jij geniet als geen ander van de geur van ovenvers brood, taart en koekjes. Jouw handen zijn deegkneders. Je bent secuur, creatief en een aanpakker. Ook als de wekker heel vroeg afgaat. Jij bent op je plek bij het profiel Bakken.

Je leert het perfecte brood, taart of chocolaatje te maken. Je traint je creativiteit en precisie. Je leert over producten, productietechnieken, sierwerk, apparatuur, veiligheid en hygiëne. Na deze opleiding kun je aan de slag in traditionele brood- en banketbakkerijen, in brood-speciaalzaken, bij patisserieën of traiteurs.

Recreatie

Mensen vermaken is jouw eerste natuur. Een uitje regelen doe je met je ogen dicht. Je bent een flexibele doener met goede ideeën die het ook prima vindt om te werken als iedereen vakantie viert. Jij bent de ideale leerling voor de opleiding Recreatie.

Je leert hoe je grote evenementen organiseert, een goede gastheer te zijn, samen te werken en mensen te entertainen. Je krijgt lessen in sport en spel, muziek en toneel, en leert ook zakelijke vakken. Met deze opleiding kun jij aan de slag in de groeiende evenementenbranche.