Geef je op voor het benefietdiner
Geef je op voor het benefietdiner
Laat de kinderen van Stichting Zomerkind niet in de kou en doe mee aan het 5 gangen-benefietdiner voor € 75,- p.p.
Wij zijn Lily, Sydney en Karolina, leerlingen van de Horeca Vakschool Rotterdam en wij organiseren namens de school een benefitdiner voor Stichting Zomerkind. Stichting Zomerkind is een kleinschalig kinderdagcentrum voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Wij willen voor Zomerkind geld ophalen omdat we de vrijwilligers en kinderen in het zonnetje willen zetten.
Het benefietdiner is helemaal in het thema “Winter” en wij doen er alles aan om u een gezellig warm wintergevoel te geven. Zo is er sfeervolle muziek, er is een loterij en serveren we een 5-gangen diner. Bekijk hier het menu > Dit alles voor € 75,-p.p.
Restaurant Binnenmaas in Mijnsheerenland is zo gastvrij om met ons het benefietdiner te organiseren op donderdag 18 januari 2024.
Inloop is vanaf 17.15 uur en om 18.00 beginnen we met de eerste gang.
Reserveren kan via email: benefietdinerbinnenmaas@gmail.com
Wij hopen u 18 januari te verwelkomen!
Lieve groetjes van Lily, Sydney en Karolina
The Big Challenge
Ben jij ook zo goed in Engels en zou je naast goede cijfers ook eens een prijs willen winnen? Jaarlijks doen onze leerlingen mee aan The Big Challenge. Een wedstrijd met meerdere scholen in Nederland over de Engelse taal. Onze leerlingen zijn dan enorm gedreven en willen maar één ding: winnen!
(Nacht) Strand- wandeling
Doorstappen door mul zand. Midden in de nacht. Zes uur lang, met alle leerlingen van het derde en vierde jaar. De jaarlijkse strandwandeling tussen Scheveningen en Hoek van Holland is een pittige klassieker.
The wall of fame
Elke dag langs je grote voorbeelden lopen. Dat doen onze leerlingen als ze naar het leslokaal lopen. Ze komen dan namelijk langs onze wall of fame. Hierop is een aantal zeer getalenteerde en succesvolle mensen te zien, die ook nog eens bij ons op school gezeten hebben. Eén portret is blanco. Komt jouw foto hier ook ooit te hangen?
Veteranendag
Wat is vrijheid? De tweedejaars staan in aanloop naar Veteranendag stil bij deze vraag. Ze worden geïnspireerd door een oorlogsveteraan die in de klas vertelt over zijn ervaringen in oorlogsgebied.
De lekkerste bol
Een variant met kersen. Of zelfs met kerrie. Voor de jaarlijkse oliebollenwedstrijd gaan de eerstejaars helemaal los met hun creativiteit.
Verdriet
We zijn allemaal vreselijk geraakt door het verlies van Romy en haar moeder. We zijn enorm aangeslagen. We leven intens mee met alle betrokkenen. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en nabestaanden.
Ons ‘winkeltje’
Wie langs de Horeca Vakschool loopt, kan de kar met al het ambachtelijk bereide lekkers niet missen. Zowel de gasten uit het restaurant als de buurtbewoners kopen regelmatig wat uit onze kar. Afhankelijk van de tijd van het jaar, is er een gevarieerd aanbod van heerlijke producten te koop. Allemaal bereid door onze eigen leerlingen!
Oud-leerlingen komen terug
Zelfs onze oud-leerlingen kunnen geen genoeg krijgen van de school. Regelmatig komen zij nog even langs om een hapje te eten in het restaurant, of om gewoon eens gezellig te kletsen met de docenten. Het is super om de leerlingen tijdens hun vervolgopleiding te volgen!
Stage lopen een must
In het derde leerjaar ga je een aantal weken stage lopen. In het vierde leerjaar ga je dat het hele jaar doen, elke vrijdag. Onze leerlingen lopen stage op toplocaties en leren hier enorm veel. Door de jarenlange ervaring met stages, hebben we een enorm netwerk opgebouwd in het bedrijfsleven!
Meedoen aan wedstrijden
De leerlingen van de Horeca Vakschool doen jaarlijks mee met meerdere wedstrijden op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie. Tijdens de voorbereiding van wedstrijden blijkt nog eens hoe ambitieus en gedreven onze leerlingen zijn.
Altijd feest
Op de Horeca Vakschool hebben we jaarlijks een schoolfeest. De leerlingenraad zet vaardigheden zoals plannen, organiseren en communiceren in om het schoolfeest tot een groot succes te maken.
Brood en techniek
Op de Horeca Vakschool maken we de lekkerste en mooiste broden. De techniek van het broodbakken is per broodsoort verschillend en dat leren de leerlingen door de jaren heen.
Bakken volgens seizoen thema
Naast al het lekkers dat het hele jaar door gemaakt wordt, hebben we in de bakkerij ook per periode bepaalde producten. Zo werken we vanaf oktober tot december veel met speculaaskruiden en marsepein en maken wij zowel met Kerst als met Pasen goed gevulde feestbroden.
Warme band
met de
Burgemeester
Jaarlijks brengen wij onze Burgemeester met de feestdagen wat lekkers om de combinatie van de trots voor onze stad en onze zelfgemaakte producten te delen.
Bijdrage
aan de
maatschappij
Op de Horeca Vakschool vinden wij het heel belangrijk dat leerlingen leren dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze omgeving. We proberen onze leerlingen bewust te maken van hun eigen rol in de maatschappij. Zo hebben we meegedaan met de ‘trash challenge’ en doen we regelmatig mee met acties voor goede doelen. Tevens helpen wij elk jaar met de Rotterdamse Veteranendag en hebben we tijdens de lessen jaarlijks een veteraan in de klas.
Creatief en kleurrijk
Op de Horeca Vakschool komt de creativiteit van de leerlingen terug in de gerechten. We vinden het belangrijk dat onze producten niet alleen lekker zijn, maar ook een lust voor het oog zijn!
Processing