Schoolloopbaan

Gefeliciteerd, jij kiest voor de Horecavakschool! Maar wat moet je nu allemaal doen en weten? We zetten alle belangrijke momenten voor je onder elkaar: in zeven stappen naar je diploma.

Intakegesprek
Jij hebt besloten om een mooi vak te leren op onze school. Gefeliciteerd met je keuze! De eerste stap is het intakegesprek samen met je ouders of verzorgers. In dit gesprek bekijken waar jouw mogelijkheden liggen binnen onze school. Hierna kunnen we je inschrijven. Meld je aan voor een intake via 010 – 465 50 55, stuur een mail naar info@hvsr.nl of spreek ons aan op een Open Dag.

Schoolspullen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus schaf deze spullen aan vóór het schooljaar start:

  • Schoolspullen: schooltas, schoolagenda, lijntjesschriften, etui met inhoud (pennen, potloden en gum)
  • Gymnastiekkleding: broek, shirt, gymnastiekschoenen (zaalschoenen; alleen binnen te gebruiken)
  • Vakkleding voor keuken, bakkerij en restaurant: te bestellen via het bestelformulier van Circuit Bedrijfskleding.
  • Schoolboeken: deze zijn gratis, en te bestellen via het bestelformulier van boekhandel Van Dijk Educatie. Van Dijk bezorgt de boeken in de laatste vakantieweek op je huisadres. De studieboeken heb je in bruikleen en lever je aan het eind weer (netjes!) in, de werkboeken blijven je eigendom.
  • Magister, roosters, cijfers en huiswerk

Al je roosters, studieresultaten, huiswerk en verzuim worden bijgehouden in Magister. Inloggegevens krijg je begin september via je mentor, je ouders krijgen het per mail. Je kunt Magister ook op je telefoon bekijken via de app Meta, te downloaden in de appstore (voor iOS en Android). Let wel: telefoongebruik tijdens de lessen is niet toegestaan.

Rapporten en overgaan
Aan het eind van elke schoolperiode zetten we je studieresultaten overzichtelijk in een rapport. Je ouders/verzorgers kunnen je rapport ophalen tijdens de ouderavond. Om over te gaan of te slagen, moeten je studieresultaten aan wettelijke regels voldoen.

Bekijk het beoordelingsschema
Bekijk de overgangseisen

Profielkeuze
Aan het eind van je derde jaar maak je je keuze voor één van de drie profielen: Koken, Bakken of Recreatie & Evenementen. Om een goede keuze te kunnen maken, heb je daarvóór met je mentor en de decaan besproken welke richting het beste bij jou past. In je vierde jaar verdiep je je in jouw richting: je krijgt vijf uur theorie, vijf uur praktijk en je loopt elke vrijdag stage.

Bekijk onze profielen

Beroepspraktijkvorming
In de derde klas loop je twee weken stage in een restaurant of bij een bakkerij. In de vierde heb je iedere vrijdag stagedag. Je zorgt zelf voor je stageplek, maar wij helpen je natuurlijk bij het zoeken. Volg je het profiel Evenementen? Dan werk je de eerste maanden op school aan een project en loop je later in het jaar stage of voer je je project uit.

We vinden het belangrijk dat jij een plezierige en leerzame tijd hebt. Je gaat veel
leren en natuurlijk ook fouten maken, maar dat mag juist allemaal.