Basis Beroepsgerichte Leerweg (BBL)
Als je het liefst doet en van veel praktijk houdt. Je doet veel praktijkvakken en de theorievakken worden met veel praktische opdrachten aangeboden.
Kader Beroepsgerichte Leerweg (KBL)
Als je het liefst leert door te doen, maar later wel een kaderfunctie wil. Je lespakket is een mix van praktisch en theoretisch. Met je theorievakken op kader kan je doorstromen naar een opleiding MBO 3 of 4.
Mavo
Als je makkelijk leert en hier voorlopig mee wil doorgaan. De Mavo (ook wel Theoretische Leerweg of TL genoemd) heeft in de bovenbouw iets minder praktijk, zodat je extra tijd hebt voor de theorievakken over koken, bakken en evenementen.
Instromen
Als je al een andere VMBO-opleiding volgt maar toch liever naar de HVsR wilt. Je kunt flexibel instromen in het eerste en tweede leerjaar. In het derde leerjaar is een vast instroommoment. Bekijk het in- en doorstroomschema.
Je vakken
We zorgen ervoor dat jij straks van aanpakken weet. Dat je van school gaat met veel kennis en kunde. Dat je iemand bent waar werkgevers blij mee zijn! Dit doen we door een combinatie van verplichte VMBO-theorievakken, ambachtelijke praktijklessen én waardevolle algemene vaardigheden, zoals ICT en sociale vaardigheden.
Dit ga je doen!
Je leert een vak pas goed als je veel oefent. Op school hebben we daarom prachtige praktijkzalen waar jij aan de slag gaat. Om je nog beter te maken in je vak ga je in het derde en vierde jaar stage lopen bij een restaurant of bakkerij. En je kunt meedoen aan wedstrijden.
Keuken
Messen die tikken op snijplanken. Suizende vlammen van fornuizen. Het borrelen van boter in de pan. In de professionele keuken bereid je samen gerechten voor de gasten in ons restaurant (lunch of diner). Je oefent met menu’s bedenken, de voorbereidingen en het samenwerken met je team. Niet leuk misschien, maar wel echt nodig: je leert hoe belangrijk het is om de keuken goed schoon te maken.
Bakkerij
Ovenverse broden, koekjes en taart. Onze bakkerij is het geurende middelpunt van de school. Hier leer je deeg kneden, lekkernijen bakken en maak je zoetigheden als een echte patissier. Al het lekkers uit de bakkerij verkopen we in onze bakkerswinkel. En dat mag je best aan je vrienden en familie vertellen…
Restaurant
Tiptop gekleed. Je haren netjes. In ons restaurant En Garde ben jij een echte maître. Wekelijks schuiven tientallen gasten aan voor een diner of lunch. Jij en je team doen de bediening. Precies zoals in een echt restaurant. Vooruit, met een beetje hulp van je docenten… De reacties van de gasten lees je op onze Facebook en Instagram.
Je eigen mentor
Je hebt een eigen mentor die jou en je klasgenoten het hele jaar door begeleidt. Je kunt bij deze docent terecht met al je vragen en problemen (school en privé). De mentor heeft ook contact met je over ziekteverzuim, spijbelen, te laat komen en als je een keer uit de klas gezet wordt. De mentor informeert hier ook je ouders of verzorgers over, is op de hoogte van je studieresultaten en bespreekt deze drie keer per jaar met je ouders tijdens de rapport-ouderavonden. Eens in de zes weken heb je zelf een individueel gesprek. Ook buiten dit mentoruur kun je contact met je mentor zoeken.